Murphys Misfits

City
Sofia
Founded
2002
Teams

Мърфис Мисфитс е социален клуб, чийто членове не просто играят и говорят за ръгби, но и се забавляват заедно. Клубът осъществява също така и благотворителна дейност посредством различни специални събития, най-голямото от които е нашият ежегоден Турнир по тъч ръгби. Създаден и организиран изцяло от членове на Мисфитс, турнирът вече има над 10-годишна история, като всяко издание е подчинено на една ясна цел – да събере любители, професионалисти, приятели и спонсори в името на добра кауза.

Мърфис Мисфитс не е затворен клуб – вратите са отворени за всеки, който иска да се забавлява. Клубът е изключително подходящ за начинаещи и прохождащи в света на ръгби – при нас не просто ще се научите да играете, а ще обикнете играта за цял живот!

Всичко започна дяволски случайно – в бара. Някъде в началото на март 2002. Гледахме на големия екран поредния мач от турнира на 6-те нации. Черпехме се и обсъждахме играта. Повечето се познавахме именно от честите си посещения в бара – странна мултинационална смесица, всеки попаднал в София по съвсем различни причини, но идеята да тичаме – да играем – да се борим на открито – едва ли беше минавала през главата на някого. И затова, когато тя се роди в главата на новозеландеца Мъри Те Хуки : “Какво ще кажете да поиграем тъч ръгби?”, някои му отговориха с въпрос: “ОК, ама не сме ли вече стари за такива неща?”, но Мъри бе категоричен: “Не сме, разбира се, дори вече съм наел терен!!!” Той се оказа прав и ако тогава не бяхме послушали мъдрия маор – днес този фантастичен клуб нямаше да го има.

Първоначално просто играехме веднъж седмично тъч ръгби (олекотена разновидност на играта, в която няма фул контакт) на игрището на Националната спортна академия в Студентски град и както и преди това се виждахме в ирландския бар J.J Murphy’s в София (тук се намира и клубната централа), но много скоро нещата станаха сериозни – в клуба постоянно влизаха нови и нови членове, отборът започна да участва в истински международни турнири по ръгби 7 в България и съседни държави и да организира мачове срещу отборите, играещи в българското ръгби първенство. През последните години ни гостуват все повече отбори от държави като Англия, Франция и Холандия, за да поиграем приятелски ръгби 15 и да се позабавляваме качествено преди и след това.
Днес Мърфис Мисфитс е ръгби клуб, който има конституция, управителен съвет, лого, членски внос и добре запълнена седмична програма.

Мърфис Мисфитс е международен клуб, със седалище в София. Сред нас има и българи, и чужденци – те работят тук, но са родени в Англия, Ирландия, Франция, Шотландия, Щатите, Нова Зеландия, Южна Африка, Намибия, Канада, Уелс, Португалия, Зимбабве, Испания, Аржентина, Румъния…колкото по-различни – толкова по-добре!
В Мърфис Мисфитс се събират хора с крайно разнообразни професии – финансисти, юристи, офицери от армиите, Ай Ти специалисти, тату & пиърсинг артисти, инженери, журналисти, преподаватели по физическо, учители по английски, маркетинг специалисти, готвачи, предприемачи, сладкари, фотографи…има дори и психиатър…

Важно е да се отбележи, че Мърфис Мисфитс като клуб няма амбицията да играе състезателно ръгби. В тази връзка, като най-добри класирания могат да се приемат най-интересните мероприятия, в които сме участвали през годините.
– Гостуване на английския London Irish Rugby Club – основан през 1898 г.

– Участие и почетно представяне в международен турнир по Ръгби 7 в Милано, Италия – Юни 2010 г.

– Организиране на ежегоден турнир по тъч ръгби с благотворителна цел

– Организиране на ежегоден ръгби мач по случай Освобождението на България между Лъвове и Хайдути (заедно с РК Варварите София)
Домакинство на международни мачове всеки сезон

Отбори

Мъже
Деца

Ръководство

Президент – Стефан Дойчев
Секретар – Калоян Пишманов
Касиер – Павел Тафраджийски
Членове на управителния комитет – Оливие Рош, Веселин Стоянов, Стефан Хранов, Иво Истатков, Михаил Минчев, Матьо Кар, Браян Търнър.

Треньори

Отговорник за седмичните тренировки – Калоян Пишманов

Технически съветник – Веселин Стоянов

Работим по информацията и ще я пуснем скоро :)

Телефон
+359 (0) 123 1234
Instagram Youtube Facebook